Partners
Interieurstylist opleiding volgen

Interieurstylist opleiding volgen vanuit thuis

Bent u van plan om uw eigen woning regelmatig van een nieuw interieur te voorzien met behulp van een interieurstylist? Wilt u uw meubels zo nu en dan verplaatsen en de complete indeling en kleurstelling van uw ruimtes veranderen? Wanneer u regelmatig gebruik denkt te gaan maken van de diensten van een interieurstylist, dan is het voordeliger om het zelf te leren! Met een Interieurstylist opleiding die u als cursus vanuit thuis kunt volgen, schoolt u zich naast uw reguliere werk bij op het gebied van interieurstyling!

Wat leert u in de cursus?

Wanneer u ervan houdt om regelmatig uw interieur op de schop te nemen, dan is het natuurlijk fijn om de nodige kennis hiervan te hebben. Welke kleuren staan mooi? Hoe kunt u uw ruimte optisch vergroten of verkleinen? Wat is een optimale indeling? Welke raambekleding is geschikt? Dit en méér leert u dus in de opleiding tot Interieurstylist. 

Van mooie wandbekleding tot een compleet lichtplan

Een interieur is een samenspel van verschillende factoren. De vorm van de ruimte moet optimaal samenwerken met de vloer, wandbekleding en de interieurstukken. Een lichtplan zorgt ervoor dat de kamer mooi tot zijn recht komt. Uiteindelijk maken details zoals decoratieve items het geheel af. 

Waarom een opleiding interieurstylist als thuisstudie? 

Het voordeel van een thuisstudie is dat u kunt studeren wanneer het u uitkomt. Dit betekent dat u gewoon ’s avonds, naast uw werk, de opleiding tot interieurstylist kunt volgen. Aangezien de kosten van het inhuren van een interieurstylist vrij hoog zijn, kunt u deze  beter eenmalig in een opleiding steken en het in het vervolg altijd zelf doen. Daarnaast kunt u meteen vrienden en familie helpen met hun inrichting. Dát is nog een extra voordeel van het volgen van interieuropleidingen zoals deze.

Maak er een (bij)baan van

Uiteindelijk kunt u er zelfs een (bij)baan van maken. Tegen betaling laat u uw creativiteit de vrije loop en creëert u mooie interieurs voor particulieren en bedrijven. Ligt een dergelijke loopbaan voor u in het verschiet? 

Terug naar overzicht